AYDIN VE SANATÇILARDAN ÇAĞRI: “NURİYE VE SEMİH ÖLMESİN”

111 sanatçı ve aydın 111 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için gazetelere ilan verdi.

İlanın çağrı metnine, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ferzan Özpetek, Hayko Çepkin, Latife Tekin, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Sıla Gençoğlu, Zuhal Olcay'ın da aralarında bulunduğu 111 isim imza attı.

İlan Hürriyet, Cumhuriyet, Evrensel ve Birgün gazetesinde yayımlandı.

Çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

"Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan sadece ikisi. İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar. 111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir."

Gülmen ve Özakça hakkında

Nuriye Gülmen 6 Ocak 2017'de yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında ilan edilen 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edildi.

Semih Özakça 29 Ekim 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Mardin'deki öğretmenlik görevinden ihraç edildi.

Gülmen 9 Kasım 2016'dan, Özakça 23 Kasım 2016'dan beri oturma eylemi yapmak üzere Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önündeydi.

9 Mart 2017'de açlık grevine başladılar.

Ankara'da İnsan hakları Heykeli'nin bulunduğu Yüksel Caddesi'nde işlerine iade talebiyle başlattıkları direniş eylemi boyunca defalarca gözaltına alınıp bırakıldılar.

En son 22 Mayıs'ta gözaltına alındılar, 23 Mayıs'ta tutuklandılar. (NV)

bianet

RSS Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.