Emperyalizmin İşbirlikçi ve ajanları AKP İktidarı;Gözdağı Amaçlı Enis Berberoğluna casusluktan 25 Yıl hapis Cezası Verdi..!

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davası ile birleşme kararı verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "siyasal veya askeri casusluk" davası bugün İstanbul Adalet Sarayında görüldü.

Mahkeme, "Siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama suçu" gerekçesiyle CHP Millitvekili Enis Berberoğlu'ya önce müebbet hapis cezası verdi ardından da geleceği üzerindeki olası erkileri lehine takdiri hafifletici sebepler kabul edilerek 25 yıl hapis cezasına indirdi.

Kararın ardından mahkeme "Dosya içerisindeki HTS kayıtları, baz bilgileri, Can Dündar'ın açık kaynaklardan ve kitabında geçen beyanları dolayısıyla işlediği sabit olduğu anlaşılan suç dolayısıyla hükmolunan cezanın haddi itibariyle kaçacağı ve sakalanacağı hususunda somut emarelerin bulunması ayrıca CMK'nın 100. maddesinde ön görülen şartların gerçekleşmiş olması" gerekçesiyle Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme Erdem Gül'ün dosyasını davadan ayırdı.

Polisler tarafından tutuklanarak cezaevine götürülen Enis Berberoğlu "Yeni Türkiye'nin kaçak adaleti bu. Sabahtan akşama FETÖ'yle yatıp kalkanlar hakim olunca böyle oluyor" dedi.

Adliye çıkışında bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Adalet saraylarının olması adaletin olduğu anlamına gelmiyor. Diktatöre yaranmak için bu kararlar veriliyor" diyerek kararı eleştirdi.

Hakkında 25 yıl hapis cezası verilerek tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, tutuklanması sonrasında "Partili arkadaşlarım, yoldaşlarım ilk defa gelmiyoruz adliyeye, adından başka adaletle ilgilisi olmayan bir sarayın odalarında hukukun katledildiğini defalarca gördük. Biliyorum ki siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım. Biz buraya mağdurlar, masumlar için geliyorduk. Bugün kendim için geldim. Olmadık bir işten, bir haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın, tek söyleyeceğim bu" diye konuştu.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.