SUR’DA KERBELA ZULMÜ: HALKIN SU HORTUMLARINI KESTİLER!

Sur'da yıkımın devam ettiği Alipaşa ve Lalebey mahallelerine giren zabıtalar, ailelerin camilerden kendi evlerine su taşımak için kullandığı hortumları keserek, "Onlara su veren yanar" tehdidinde bulunduğu öğrenildi.

Haftalardır yıkımın devam ettiği Sur'un Alipaşa ve Lalebey mahallelerine 20 gündür elektrik ve su verilmiyor. Yıkımla birlikte kesilen elektrik ve sular yüzünden mahalle halkı zor günler yaşıyor. Elektrik ve su olmamasına karşın halk evlerini yıktırmamak için mücadele ediyor.

Zabıtalar hortum kesti

İki mahallede de belediye tarafından sağlık ve temizlik alanında halka herhangi bir hizmette bulunulmazken, belediye tarafından Lalebey ve Alipaşa mahallelerine dün zabıta ekiplerinin gönderildiği öğrenildi. Mahalleye denetim amacıyla gelen zabıtaların, halka su veren okul, cami ve kahvehaneleri uyardığı belirtildi. Halkın kendi imkanı ile çektiği hortumları kesen zabıta ekipleri, "Onlara su yok. Onlara su veren yanar. Bir daha su verdiğinizi görürsek size de bunu yaparız" dedikleri öğrenildi.

Uzak mahallelerden su taşımaya başladılar

20 gündür elektrik ve suları kesik olan mahallelerde, kadınlar evlerine bidonlarla su taşırken, küçük çocuklarda bu yaz sıcağında haftada bir banyo yapabiliyor. Evini terk etmeyen halk,zabıtaların yaptığına tepki gösterirken, hortumlarının kesilmesinin ardından kadın ve çocuklar, mahallelerine oldukça uzakta bulunan Melikahmet'teki camiden evlerine su taşımaya başladı.

'Yanımızda dursunlar'

Yapılanlara tepki gösteren kadınlar ise, "Ramazan'da Kerbela'yı yaşatıyorlar. Evimizi bırakmayacağız dediğimiz için başımıza gelmeyen kalmadı. Ama biz yine de çıkmayacağız. Bu yaşanılana karşı sesimizi duyan kimse yok. Bir tanker su getirsinler mahalleye yanımızda dursunlar" diyor.

RSS Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.