ABD Haşdi Şabi’yi vurdu mu?

Irak-Suriye sınırında Şii ağırlıklı milis gücü Haşdi Şabi'ye düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. Haşdi Şabi'nin suçladığı ABD'den ise yalanlama geldi.

Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan Şii ağırlıklı milis gücü Haşdi Şabi'ye sabaha karşı düzenlenen saldırı muammaya dönüştü. Haşdi Şabi'nin suçladığı ABD "O saatlerde bölgede operasyon yapılmıyordu" diye iddiayı reddetti. Öte yandan, 35 Haşdi Şabi üyesinin hayatını kaybettiği belirtilen saldırıyı IŞİD'in üstlendiği de iddia edildi.

IŞİD KARŞITI KOALİSYON: DOĞRU DEĞİL

Haşdi Şabi'den sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Suriye sınırına sabaha karşı 04.00 sularında düzenlenen saldırıda en az 35 militanın hayatını kaybettiği, 75 kişinin de yaralandığı belirtilmişti. Saldırının savaş uçaklarıyla düzenlendiği de belirtilmişti.

Örgüt "Bu saldırıdan Amerikan ordusunu sorumlu tutuyoruz" açıklaması yaparken, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyondan yalanlama geldi. Koalisyon açıklamasında, iddiaların 'doğru olmadığı' belirtildi; "Söz konusu saatte bölgede koalisyon hava saldırıları düzenlemiyordu" denildi.

'IŞİD ÜSTLENDİ'

Reuters ajansının haberine göreyse, saldırıyı IŞİD üstlenmiş görünüyor. Buna göre IŞİD destekçileri arasında yayılan bir açıklamada, örgüt saldırıyı üstlenip zırhlı araç, silah ve cephanelik ele geçirdiğini duyurdu.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan henüz açıklama yapılmış değil.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.