'Nuriye ve Semih için 23 Temmuz'da Ankara'dayız'..!

KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açıklama çağrısı: "Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilsin. 23 Temmuz'da herkesi Ankara'ya dayanışmaya davet ediyoruz."
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İstanbul Bölge Temsilciliği, Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu açlık grevinin 137. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Şirinevler'de biraraya geldi.
Sendika üyeleri, Gülmen ve Özakçan'nın açlık grevine dikkat çekmek için Şirinevler metrobüs durağında ve İstanbul Şirinevler Meydanı'nda bildiri dağıttı. Bildiri dağıtımın ardından konuşan KHK ile ihraç edilen öğretmen Filiz Uzal Soylu; "Nuriye ve Semih'in hemen serbest bırakılmasını, taleplerinin süratla karşılanarak ve yaşamlarına sağlıklı bir biçimde devam etmesini istiyoruz" dedi.
'YAŞAMLARINA DEVAM ETSİNLER...'
"İnanç ve irade ile işlerini geri almak için bedenlerini açlığını yatıran Nuriye ve Semih tüm kamu emekçilerin yüz akı ve onurudur" diyen Soylu, Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumlarının gün geçtikçe daha da kötüye gittiğini belirterek şunları söyledi: "Nuriye ve Semih'in hemen serbest bırakılmasını, taleplerinin suratla karşılanarak yaşamlarına sağlıklı bir biçimde devam etmesini istiyoruz. Sesimizi kısmaya çalışanlara inat emeği, demokrasiyi, adaleti ve barışı yüksek sesle haykıracağız."
'GÜCÜMÜZÜ HAKLILIĞIMIZDAN ALIYORUZ'
Soylu, son olarak; "AKP iktidarı KESK'i ve yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz emek ve demokrasi mücadelemizi suç gibi göstermektedir. Üyelerimizi açığa alarak, ihraç ederek gözaltına alarak hatta tutuklayarak sindirmeye boyun eğdirmeye çalışmaktadır. Gücümüzü örgütlülüğümüzden, haklılığımızdan ve meşrululuğumuzdan alıyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, açlık grevlerinin 137. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amacıyla Ankara'ya gitme çağrısı yaptı.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.